fbpx

   Подобряване на изпълнението, концентрация в детайлите, постоянно усъвършенстване. Всички знаем колко важно е да тренираме с правилна техника. Упражненията, изпълнявани погрешно, забавят постигането на желания резултат и увеличават сериозно риска от травми и износване на ставите.

    Тази публикация е посветена на техниката при изпълнение на лицева опора. Тя е основно упражнение със собствено тегло, може би най-важното за увеличаване на избутващата сила. Преди да разнообразим тренировките си с някои от многото й варианти, нека посветим време и усилия в нейното изрядно изпълнение. За да го представим в детайли се обърнахме към уважаван и опитен специалист – Сенсей Христо Терзиев от СК „Бушидо”, гр. Несебър.

   Сенсей Терзиев има дългогодишен опит в тренирането на любители и професионални спортисти от различни възрастови групи като старши треньор в СК „Бушидо” и старши треньор на младежкия национален отбор по карате Шинкиокушин. Видеото по-долу онагледява няколко основни момента в техниката на класическата лицева опора, които с радост споделяме. Разбира се, вашите мнения и опит са добре дошли – не се колебайте да коментирате в полето под публикацията.

Гледай видеото тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *