fbpx

Здравейте,

   Благодарим за интереса към Здрави заедно. Днес ще да дам повече подробности за програмата и за това как може да се включите в нея.

   Ще започна с това, какво не е Здрави заедно:

   – Не е диета или програма за експресно отслабване. Бързата промяна е лесно постижима чрез крайни методи, но те рядко са ефективни дългосрочно. Не залагаме на промяната за една нощ, защото тя няма как да ни научи да променяме навиците си.

   – Не следва конкретен начин на хранене и уважаваме избора на всеки. Добре дошли сте и ако сте вегeтарианци, и ако ядете месо, и ако следвате нисковъглехидратна, високомазнинна или палео- диета.

   – Не залага на броенето на калории и на дългите тренировки. Броенето на калории може да донесе бързо намаляване на теглото, но в повечето случаи е свързано и с бързото му възвръщане. Продължителните тренировки изтощават прекомерно, отнемат време, от което често страда мотивацията на участниците.

   – Не разчита на понижаването на телесната маса като синоним на по-добро здраве.

   И така, вместо изтощаващи лишения и безкрайно броене на калории, предлагаме тази алтернатива:

   – Изграждане на балансирани навици на хранене, трениране и почивка. Те могат дълготрайно да поддържат тялото и ума ни във форма.

   – Природосъобразен подход и съобразяване с индивидуалните възможности на участника. Тренировките и движенията със собствено тегло са онези, които правим в ежедневието – ходене, клякане, бутане, качване по стълби.

   – Използване на средно- и високо- интензивни интервални тренировки. Така стимулираме качествено изгаряне на мазнини и превръщането им в жизнено необходима мускулна маса. Фокусът е върху на техниката, работи се върху гъвкавостта, стойката и правилното разположение на тялото в пространството.

   – Предпочитаме късите, зареждащи тренировки, които пестят време, активират метаболизма и учат да използваме мускулите си в останалата част от денонощието.

   Искам да споделя и няколко думи за работата ни с навиците.

   Навиците контролират нашето ежедневие. Те са онези действия, които сме градили ежедневно в течение на години и правим автоматично. Научили сме се да обуваме обувки, преди да излезем, да мием зъбите сутрин и вечер, да се завиваме, когато си лягаме.
Често разделяме навиците на нездравословни и здравословни.

   Ето няколко примера в нездравословната група:

   – заместване на съня с кафе;

   – консумиране на пакетирани и полуготови храни;

   – избягване на движението;

   – прекарване на много време в интернет и пред телевизора.

   Ето и някои от здравословните:

   – спим достатъчно;

   – приемаме плодове или зеленчуци с всяко хранене;

   – качваме се по стълбите;

   – прекарваме време сред природата.

   Вредни или полезни, съзнателно или не, ние намираме полза в навиците си. В моменти на неудовлетвореност въпреки всичко, което постигам, имах навика да ям сладко. То заместваше насладата от живота, която ми се изплъзваше.

   Пушенето на цигари е навик, с който съм балансирала стреса.

   Въпреки тези привидни ползи, успях да променя тези и много други мои негативни навици, не като ги изключа от живота си, а като ги заместя с други. Бавно и постепенно. В продължение на години.

   Прекрасното е, че се научих да се наслаждавам на процеса и продължавам напред. Не съм перфектна и в мен има още много, което очаква промяна. А тя е най-лесна и ефикасна, когато наблизо има партньор.

   През десетте седмици на програмата ще установим кои точно навици пречат да прогресирате и как да ги овладеете чрез конкретен и удобен план за действие. Ще си припомним какво е необходимо на тялото, за да функционира правилно и как да се ориентираме в морето от информация.

   Двамата с Ники с удоволствие ще бъдем ваши партньори в това пътешествие на промяната. Предлагаме няколко варианта, чрез които можем да бъдем полезни:

   1. Индивидуална онлайн среща за тренировка и работа върху навиците веднъж седмично. Подготовка на план за движение и тренировки. Персонална консултация по електронната поща. (Изисква предварително записване)

   2. Посещения на груповите занимания Сила и кондиция (3 пъти седмично), които провеждаме в гр. Несебър заедно с онлайн среща за работа върху навиците веднъж седмично. Персонална консултация по електронната поща. (Изисква предварително записване)

   3. Видео тренировки, статии за мотивацията и работата върху навиците, рецепти, чрез чрез интернет страницата ни http://www.vodalimon.com. (За този вариант не е необходимо записване.)

   Записванията за първите два варианта са отворени до понеделник, 3 март. Пишете на asia@vodalimon.com или се свържете с нас чрез страницата за контакт.

Благодаря Ви, бъдете здрави.

One thought on “Здрави заедно: някои подробности

  1. Афродита Марвакова says:

    Като участник в предишните няколко предизвикателства, мога само да споделя, че се научих на много неща не само за балансирано хранене и трениране, но и за самата мен. В главата ми постоянно изникват нови и нови въпроси, което ме кара да се интересувам и много повече за всичко, което ни помага да живеем в хармония със себе си. С тази програма затвърдих страстта си към спорта и развих много нови умения , с които се гордея!Пожеавам на всички успех и :)) Приятно клякане- любимият ми цитат, напоследък!
    P>S>Това не е платен коментар, но ако желаете, нямам
    против да стане:))))

Comments are closed.