fbpx

water lemon go   Започваме деня с чаша топла вода с лимон. Достъпно е, лесно за поддържане и много ползотворно за здравето. Вече обсъдихме предимствата на този навик; днес предлагаме няколко съвета как да го направим част от ежедневието си по-бързо и безпроблемно.

   Прилагането на практика е по-лесно от повечето други навици; често започваме с него заради бързото му възприемане в ежедневието. Все пак бъдете внимателни и планирайте.

Вода, лимон, готово.

  • Количеството вода е между 200 и 500 мл. Разликата е голяма, трябва да преценим оптималната доза за себе си. Количеството лимонов сок – също. Избягвайте да е екстремно кисело, особено в началото и ако пиете с по-малко вода. Можем да слагаме по-малко лимон, а в краен случай – да пием топлата вода без него.
  • Ако водата от чешмата не е подходяща за пиене или не Ви допада, у дома винаги трябва да има поне няколко литра минерална или натурална вода, може и няколко десетки литра. Тубите от 5, 8, 10 и повече литра са удобен вариант да разполагаме с достатъчно. Друга възможност е диспенсерът за минерална вода, който освен това я загрява незабавно и не се налага да отделяме време, за да я топлим.
  • Важно е да се запасим с достатъчно лимони – винаги са добре дошли в кухнята. Развалят се по-бавно от другите плодове и можем да ги използваме за подправяне на различни ястия: салати, зеленчуци на пара, хумус, супи, риба, месо. Алтернативата е да купим бутилиран лимонов сок от магазина, въпреки че той не може пълноценно да замени прясно изцедения лимон.
  • Електрическата кана е лесен за използване уред, който ще улесни прилагането на навика. Тя е по-бърза и безопасна от котлон, не се налага да следим дали водата е завряла и лесно дозираме количеството – става почти веднага и точно толкова, колкото е нужна.
  • Желателно е да преваряваме водата. Това изисква време за приготвяне и докато изстине. Ако всяка секунда сутрин е критична, успешното поддържане на навика може да зависи от това време. За да го спестим, ще добавим малко вода на стайна температура или просто ще затоплим нужното количество, без да чакаме да заври.

   Винаги има начин. Гореща вода с лимон можем да си набавим на много повече места от кухнята у дома. Където и да ни завари утрото – в хотелска стая, на летище или в заведение, обикновено трябва просто да попитаме за нея, за да я получим. Почти навсякъде, където се приготвя чай или кафе, е лесно да поръчаме и чаша гореща вода с лимонов сок.

   Този навик бързо оказва осезаемо въздействие. С лесен и естествен ход, без драми и лишения, променяме себе си за добро. Правим голяма услуга на своето тяло, хидратираме, изчистваме токсините и го зареждаме за активен и успешен ден.