fbpx

ac p1 header   За хората, с които работя, „Промяна” е период на здрави тренировки и изчистено хранене. Трудно е да кажа същото за себе си: работата върху програмата ме подлага на стрес, обездвижване пред компютъра и прекалено приготвяне на храна, която, хм… не изхвърлям.

   Реших да използвам кратката пауза преди следващото издание и да си наложа промяната така, както я преподавам на хората около мен. Харесвам се, както изглеждам сега, но искам и трябва да го направя. Ето защо:

1. Имам нужда от още по-добра физическа кондиция преди лятното заснемане на онлайн версията на „Промяна”;

2. Това ще бъде една различна гледна точка за участниците в програмата: така ще наблюдават процеса отстрани, а не в кръга на собствената си промяна;

3. Желая да мотивирам допълнително тези от вас, които вървят по пътя, както и тези, на които предстои първата крачка;

4. Ще представя своя поглед върху ежедневието на промяната: тренировки, хранителни и двигателни навици, поставяне и преследване на цели…

Планът е този…

   Ще публикувам – на нашия сайт и на страницата си във Фейсбук – своите тренировки, хранения, замервания, цели и всичко останало, свързано с промяната ми през следващите 4 седмици. Ще се опитам да предам всички подробности около процеса, така че – ако имате готовност и желание – да го направите за себе си.

   В началото са обичайните замервания – на тялото и на физическата форма – и снимките „преди”. Те ще ми помогнат да си поставя цели, които пък ще ме насочат с какви тренировки и хранене да ги постигна. Звучи ясно и лесно, така че… започвам!

Замерване на физическата форма

   И така, къде се намирам? Избирам четири основни упражнения, от които ще изпълнявам максимален брой за по 2 минути. Записвам резултатите и спрямо тях преценявам целите си за след месец. Ще планирам тренировките си така, че да ги постигна. Направя ли го, промяната ще бъде един от страничните ефекти.

   Важно: Ако решите да опитате промяната върху себе си, преценете възможностите си добре. Замервайте и тренирайте единствено с упражнения, които наистина можете да изпълните качествено. Запознайте се с освобождаването от отговорност и не пропускайте да консултирате натоварването и промяната в храненето с лекар. В случай, че не можете да изпълнявате представените упражнения, използвайте някои от по-лесни варианти на изпълнение, които предлагам.

Клек на един крак

   Това е по-трудното изпълнение на клек със собствена тежест. Правя го, защото искам да подобря силата и мускулната маса в долната част на тялото си.

   Резултатите са: 16 клека на десния крак, 13 клека на левия крак

   По-лесни варианти: използвайте стол, върху който да сядате в най-долно положение, изпълнявайте клек-скок с два крака или просто клек с два крака.

Набиране с подхват

   Набирането ще добави сила и мускулна маса в горната част на тялото. Тук няма нужда да засичам 2 минути – мога да изпълня 1 набиране от висящо положение и 5 набирания, като си помагам с отскок.

   Ако не можете да изпълните набиране, направете го с помощта на отскок или проверете доколко можете (напр. 1/2 или 1/3 набиране).

Бърпи (с лицева опора)

   Бърпито е комплексно упражнение, което натоварва цялото тяло. Освен сила и координация, то ще тренира и моята издръжливост.

   Резултатът е: 18 бърпита

   По-лесни варианти на бърпи са с лицева опора на колене (вместо цяла лицева опора) или без лицева опора (достигате само положение за лицева опора).

Странично потъване

   Страничното потъване работи за сила, издръжливост и гъвкавост в долната част на тялото. Искам да го усъвършенствам, за да го включа в бъдещ проект, който планирам.

   Резултатът е: 36 странични потъвания

   Можете да го изпълнявате, без да клякате до долу.

3 thoughts on “Моята промяна

  1. Людмила Белчева says:

    моите упражнения ще са други в предвид възрастта

  2. Pingback: моята промяна: седмица 1 | здрави заедно

Comments are closed.