fbpx

yoga-neche-post   С радост представяме Невена Екимова, която от днес допълва екипа ни и ще води заниманията по йога в “Здрави заедно”. Невена е сертифициран инструктор и е работила с няколко разновидности на йога, а заниманията, които ще води, са традиционна (хатха) йога.

   Йога е древна индийска система за физическо и духовно усъвършенстване, позната и практикувана по цял свят. Подходяща е за всички, независимо от възрастта и физическото състояние. Действа укрепващо и възстановяващо на тялото и ума, облекчава стреса и зарежда с положителни емоции.

   Часовете с Невена в „Здрави заедно“ са насочени както към начинаещи, така и към опитни участници. Те ще помогнат да развиете уменията си, за да практикувате йога безопасно и ефективно както в студиото, така и у дома.

   Ще работим върху три от стъпките на йога:

– Асана (пози) – какво означават и как въздействат позите, как се изпълняват правилно и последователно, какви са техните вариации и преходите между тях.

– Пранаяма (дишане) – дихателни упражнения, техники за контрол на дишането и лечебното им въздействие върху организма.

– Пратяхара (концентрация) – насочване на сетивата навътре, развитие на съзнателна и целенасочена йога практика, успокояване на ума, предмедитативни и медитативни практики.

   Часовете по йога са с продължителност 60 мин. и капацитет до 12 участника. Отворени са за всички, включително и за записаните в курса “Нов участник”. Както винаги, можете да запазите своето място в тях на страницата със седмичната програма.