fbpx

Обичаш ли да си похапваш сладко? А децата ти?  Каква сладост избирате в сегашната ситуация? Купувате нещо от магазина или си приготвяте вкъщи?

С Ники не сме големи привърженици на сладкото и хапваме рядко. Рада беше захранена със сладко на пазара в Габрово, където ходех с нея всяка събота. Продавачите й се радваха и редовно подаряваха бонбони, сухи пасти, шоколадчета… Труден момент за мен.

Вярвам, че децата трябва да започнат да ядат сладко възможно по-късно. От друга страна, не исках да отблъсквам радостта на хората, които искрено се радват на дъщеря ни и й подават сладко. А и се старая да не прекършвам любопитството на детето към живота, способността да приема подаръка с благодарност.

Затова в повечето случаи й давах да си опита по малко и веднага след това й предлагах плод, за който знам, че обича. Понякога слагах подаръка в нейния джоб за по-късно и отивахме за желирани бонбони без захар от магазина на чичо Зафир. Те са два вида – оранжеви и сини, направени са от сладък картоф и желатин. Така се роди идеята да направя такива желирани бонбони вкъщи.

Правят се лесно и се получават вкусни. По-важното е, че са полезни – идея за съвременни майки как да удовлетворят желанието на децата си за сладко и едновременно с това да им предложат ценни хранителни вещества. Помогни ми да разпространя рецептата. Направи бонбоните, сподели в социалните мрежи и ме отбележи (Фейсбук, Инстаграм, #лесноивкусно). А сега се наслади ; )

РЕЦЕПТА ЗА ВЕСЕЛИ БОБОНИ ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *