fbpx

В началото на годината говорим за поставяне на цели.

Каквито и да са твоите, бих желала да ти помогна да ги осъществиш.

Предлагам ти 10 важни стъпки, които да те насочват по пътя. Ако ги прилагаш, те ще ти помогнат:

 • да се съсредоточиш върху най-важните за теб неща;
 • да се връщаш към пътя си, дори когато се отклониш;
 • да намираш сили и вдъхновение да продължаваш, дори когато стане трудно или загубиш вяра.

 

 1. Вземи решение и се фокусирай. Вместо да избираш много цели, върху които да работиш едновременно, избери и се фокусирай върху само една или две.
 2. Зад кои цели стои твоето най-голямо “Защо”? Нека тези една-две цели са тези, които емоционално са най-важни за теб. Например: “Искам да имам енергия и настроение, за да играя с децата.” е важна  причина, която ще те стимулира да продължаваш да се стараеш.
 3. Ангажирай се истински. Обмисли колко време, енергия и внимание ще са ти нужни, за да постигнеш целта си. Отнасяй се към целта така, както към другите най-важни неща в живота си – защото тя е част от тях!
 4. Направи план. Всяка неделя отделяй 15-30 минути, за да планираш седмицата си и да се уверяваш, че си наясно с действията си и подготвена за тях. Всеки ден след приключване на работа или преди лягане, отделяй 3-5 минути, за да се увериш, че си подготвена за следващия ден. Това прави огромна разлика.
 5. Действай.  Това е най-важната стъпка от всички. Няма да постигнеш целите си без да си постоянна в действията. Всеки ден прави нещо (дори и малко), което ще те придвижва напред към целите.
 6. Намирай подкрепа и отчетност. Сподели с доверени приятели и членове на семейството към какво се стремиш. Още по-добре ще бъде, ако работиш със специалист с опит, който ще ти помогне да създадеш и поддържаш ритъм, последователност и постоянство. Постигането на всяка цел е свързано с трудности и загуба на мотивация. Когато разчиташ на подкрепа, тези моменти се преодоляват по-лесно и бързо.
 7. Определи краен срок. Когато нямаш крайна дата за постигане на целта си, нямаш усещане за спешност. Усещането за спешност в повечето случаи помага да поддържаме мотивацията си висока.
 8. Награждавай се. Когато преминеш важен етап по пътя, подари си нещо. Например масаж, книга или пособие за тренировките.
 9. Управлявай очакванията си. Осъществяването на промяна и преследването на цели може да отнеме време и усилия. Бъди търпелива и не спирай да действаш – отново и отново.
 10. Прави равносметка. През няколко седмици прави равносметка как се справяш и къде се намираш по пътя към целта:
 • дали следваш плана;
 • дали следваш плана и получаваш резултати;
 • дали следваш плана, но не получаваш резултати?

Много жени се отказват или провалят, когато им стане трудно. Не намират начин, сили и мотивация да продължат. Работата със специалист може да направи голяма разлика и да ти помогне да преодолееш трудностите и предизвикателствата по пътя по-бързо и по-уверено.

Аз съм на разположение и когато си готова за трайна промяна, пиши ми на info@zdravizaedno.com или в Месинджър. 

Вярвам в твоя успех и нямам търпение да те видя по-уверена, по-силна и по-удовлетворена!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *