В днешния материал ще споделя с теб трите най-важни нагласи, които отработвахме по време на съвместната ни работа. Когато ти стане трудно или се объркаш по пътя, върни се към този имейл и си припомни следното.

1. Устойчивост. Целта е да останеш фокусирана върху основните навици, необходими за да поддържаш добра форма напред във времето. За да можеш да практикуваш редовно тези умения и принципи:

  • старай се да се справяш добре, а не перфектно;
  • дай си време да се упражняваш в балансираната чиния и ритъма на движение, които си изградила до тук;
  • не се страхувай да грешиш – това не е провал; във всяка грешка се крие урок, старай се да го намираш;
  • култивирай търпение – бързите резултати са неустойчиви; целта е да можеш да се храниш и да се движиш устойчиво завинаги и никога повече да не правиш режим или диета.

2. Направи го да работи за теб. Не приемай ничий съвет за чиста монета. Използвай инструменти като ГЕН и самонаблюдение, за да прецениш трезво и да изпробваш безопасно различни съвети и насоки, които те привличат.

Имаш уникален метаболизъм, психология, предпочитания, потребности и ангажименти. Храненето и движението трябва да са съобразени с всичко това, а не обратното. Никой не познава тялото ти по-добре от теб самата. Продължавай да се упражняваш в довери към себе си и не забравяй, че начин винаги има.

3. Самоуважението и състраданието към себе си е най-важният начин да намериш дълбока вътрешна мотивация.

Бъди мила със себе си.

Въпреки че не е логично, негативните мисли и думи към себе си не работят като добра мотивация в дългосрочен план. Не можеш да създадеш устойчив, положителен резултат, използвайки негативни и крайни подходи.

Причината, поради която съчувствието към себе си работи, е, че то ни позволява да продължаваме напред по-бързо и да освободим умствен капацитет, за да правим по-добри избори занапред.

Вместо да се обвиняваш, критикуваш или да изпитваш вина, попитай се:

Какво се случи снощи? Какво се случи миналата седмица? Какво научих за себе си? 

-> Тези уроци ще те образоват и ще ти помогнат за по-добри решения в следващите дни.

Да се въртиш в мислите за миналото и да ругаеш себе си за това, че не си перфектна всеки път – това е разсейване, което компрометира бъдещите избори за хранене и движение.

Вчерашният ден приключи снощи! Вземи си поука от него, дай си сметка за съмненията и намери начин да продължиш напред с позитивизъм и любов към себе си.

Когато действаш с нагласата “какво следва”, винаги ще се чувстваш мотивирана и ще намираш устойчив начин да правиш нещата.

Знай, че съм до теб и вярвам в твоята промяна!