Добре дошла в програмата за изграждане на мускули!

Тя е подходяща за жени, които са преминали през Базова кондиция. 

Тренировките в програмата са с ниска и средна интензивност като следват постепенна прогресия. Всяка тренировка е с продължителност около 30 минути и се изпълнява по програмирането както е показано в таблицата по-долу. 

Продължителността на програмата е 8 седмици. Целта е да стимулираме изграждането на мускулна тъкан. За да проследим дали това се случва е необходимо:

  1. Да изчислиш композицията на тялото си като последваш този линк.

Как да използваш калкулатора ще разбереш в това видео.

  1. Преди да започнеш програмата (или още в първите дни) направиш снимки (отпред, отзад и странично). Най-добре е снимките да бъдат по бельо или бански, за да се вижда ясно визуалната промяна в мускулатурата.

Оборудване

  • Най-добре е да работиш с тежести 2х5кг + още една или две по-големи, например 12+ кг. Ако нямате, ползвай каквото имаш.
  • Дълъг ластик лента или пълен кръг
  • Голяма фитнес топка (не е задължително)

Програма

В дните без тренировка е добре да изминаваш 10 хиляди крачки (по възможност с бавно темпо). Също така можеш даправиш възстановяващи тренировки като Кардио, Мобилност или Силен корем.

Хранене

Важно е да захранваме тялото по правилен начин. Затова се старай да се храниш банасирано 3-5 пъти на ден като поне на две или три от храненията имаш нишестен въглехидрат от “умните” : ) Очаквай допълнително видео с насоки за храненето.

Записи

ПИМ 1

ПИМ 2

ПИМ 3

ПИМ 4