Благодаря за доверието и за решението да се присъединиш към студио “Здрави заедно”.

Целта ми е да ти помогна да поддържаш добра форма, да се чувстваш отлично в тялото си, да се харесваш и да живееш удовлетворено. Всичко това не може да бъде постигнато само с упражнения.

В студиото те очаква обмислена, структурирана и постепенно разгръщаща се програма, която учи как да се грижиш за тялото и да подобряваш здравето си. По този начин добрата форма и фигура ще могат да се случват естествено и здравословно.

Тренировъчната система в “Здрави заедно” е вдъхновена от естественото движение, връзката на човека с природата и променящите се нужди на женското тяло. Ето защо следваме следните принципи за изграждане на активен начин на живот, силно, гъвкаво и издръжливо тяло:

 1. Ежедневно движение – ходене пеша между 6 и 10 хиляди крачки + 10-30 минути тренировки.
 2. Разнообразно натоварване и стимул – тренировки за силен корем, мобилност, сила, 3Д-сила, издръжливост и атлетичност. Развиваме различни качества на тялото си, плавно и постепенно засилваме метболизма, стимулираме изграждането на мускулна тъкан и горенето на мазнини.
 3. Добра техника, безопасност и ефективност – фокусираме се върху правилното изпълнение на упражненията и пълноценното дишане.Това ни предпазва от контузии, които могат да ни изкарат от играта, да нарушат ритъмa или  дългосрочно да ни възпрепятстват да се движим.  Когато изпълняваме упражненията ефективно е необходимо много по-кратко време, за да се постигнат по-добри резултати.
 4. Функционалност – тренираме не просто, за да горим калории, а така че да има преносимост в ежедневието. Това означава, че благодарение на системата, ежедневните движения ще станат много по-пълноценни. Всяко едно от тях се превръща в мини упражнение и стимулира тялото да гори повече мазнини в ежедневието, а не само по време на тренировката.
 5. Тренировки за цялото тяло. През по-голямата част от програмата тренираме тялото като едно цяло, така както се движим в ежедневието. 
 • По този начин се движим, активирайки повече мускулни групи наведнъж в синхрон.
 • Това допринася за функционалността, дава по-голям стимул върху тялото за по-кратко време.
 • Подобряваме подвижността и оводняването и на съединителна тъкан.
 • Натоварваме тялото без усещане за напомпване.

Въпреки това има моменти, в които се налага да се фокусираме върху конкретни части или мускулни групи и да ги активираме изолирано, за да работят по-пълноценно, 

6. Съобразени с женското тяло. Повечето неща, кото съвременната жена знае за тренировките и храненето за добра форма за генерализирани, съдадени за мъже, прекалено крайни. Женското тяло е много чувствително на стрес  нуждите му се променята ежемесечно, при бременност и след раждане, преди, по време на и след менопаузата. Повечето походи в движението и храненето не са съобразени с това и въвличат жените в омагьосан кръг, от който трудно се излиза.

Системата в “Здрави заедно” те учи да се свързваш с тялото си, да разпознаваш нуждите му в различните моменти и да си наясно как да  подхождаш.

7. Постоянство и начин на живот. Целта не е да постигнеш бърз резултат във визията си, а да изградиш навици, които да поддържаш дългосрочно. Благодарение на тях ще подобряваш качеството си на живот и с всяка изминала година ще се чувстваш по-силна, по-гъвкава, по-издръжлива и по-красива в тялото си.

Затова в “Здрави заедно” тренираме кратко, между 10 и 30 минути, но всеки ден. Наблюденията ми през годините както и моят собствен опит показват, че е много по-лесно да поддържаме ритъма с кратки тренировки дори в моментите, в които ни е трудно, отколкото да се връщаме в ритъм, след като прекъснем. Освен това нашето тяло е създадено да се движи всеки ден по различни начини. Ние сме длъжни да му доставяме това движение, ако искаме то да работи оптимално и да ни служи добре с напредване на годините. 

8. Подкрепа и индивидуализиране. Подходът в “Здрави заедно” е групов, но въпреки това индивидуализиран. В затворена Фейсбук група и ежемесечни групови срещи в Зуум, Ася дава индивидуални насоки и отговаря въпросите на всяка жена, която пожелае.

Изграждането на активен начин на живот е свързано с трудности и предизвикателства. Затова съм до теб и можеш да разчиташ на лично отношение, подкрепа и мотивация по пътя към желаната промяна.

Моята подкрепа можеш да получиш по два начина:

 1. Като задаваш въпросите си във Фейсбук групата “Тренирай с Ася”.
 2. Като се включваш на груповите срещи (1 път в месеца).