Как да разбереш дали си готова за трайна промяна?

Винаги имаш контрол над усилията си и всичко, което можеш да направиш е да дадеш най-доброто от себе си в този момент. И това е достатъчно. 

Ето какво имам предвид.

Ако искаш да тренираш 5 дена в седмицата, но реалистично имаш възможност да го правиш само 3, чудесно! Това е най-доброто, което можеш да направиш сега. 

Старай се да изградиш постоянство в това, което е възможно сега. Създадеш ли тази основа, след време ще имаш възможност да добавяш и надграждаш. 

Знаеш, че целта на тази програма не е да ти достави бързи резултати, а да те преведе през трансформиращ процес, в който ще подобриш преди всичко начина си на живот и връзката със себе си. Промяната на тялото ще бъде естествено последствие от тази трансформация. 

Как да разбереш дали си готова за трайна промяна?

  • Разбираш, че начина, по който избираш да се храниш ще бъде нещо, което ще правиш и занапред.
  • Освободила си се от необходимостта да получиш всички резултати веднага и си осъзнала, че това ще отнеме време.
  • Отказала си се да имаш краен срок за постигане на целта си и разбираш, че никога вече няма да очакваш края на диетата, за да можеш да си хапнеш отново.
  • Разбираш, че няма „начални дати“ и „крайни дати“ – само това, което решаваш да направиш днес, на следващото хранене.
  • Знае[, че постоянството е най-важно и няма да позволиш нито една грешка в храненето или дни без тренировка да те върнат в изходна позиция.
  • И не на последно място – наясно си, че всеки един избор или те отдалечава или те приближава до целите ти. Животът в добра форма е постоянно движение в този спектър. Никога не си се отдалечила твърде много и никога никога не си достигнала точка, от която няма връщане. Нищо не е необратимо и начин винаги има. Никое действие не е твърде малко, за да се брои за нещо.

Винаги имаш контрол над усилията си и всичко, което можеш да направиш е да дадеш най-доброто от себе си сега. Нека това бъде достатъчно.

За да успееш в тази трансформация, е необходимо да възприемеш себе си отново като “начинаеща” и да се освободиш от идеята за правила, задачи и отметки в стария списък със здравословни неща, които трябва да правиш през цялото време. 

В следващия имейл ще ти помогна да разбереш:

  • кои действия и поведения ще работят за теб в дългосрочен план;
  • кои са нещата, които по-скоро се принуждаваш да правиш само защото смяташ, че трябва, но в същото време са неустойчиви и те правят нещастна.