Здравей и добре дошла в “Здрави заедно”!

Казвам се Ася и съм треньор на жени, които искат да постигнат силно, гъвкаво и издръжливо тяло без ограничения, лишения и изтощаващи тренировки. Но преди всичко, аз съм майка.

През повечето дни балансирам между онлайн тренировки, здравословно готвене, поддържане на дома, участие в курсове, време със семейството и движение на открито.

Разбирам добре предизвикателството да сме едновременно домакини, работещи жени и родители – особено при сегашните обстоятелства. В това претрупано ежедневие, да отделям време за себе си е особено важно за мен.

Когато раздвижа тялото си, прекарам време на открито и се заредя с качествена храна, аз съм по-добра майка, треньор, партньор и приятел.

Вярвам, че няма причина да отлагаме грижата за себе си и по-добрата форма за по-добри времена – дори и когато сме работещи майки с безброй ангажименти. Всичко това може да се случва постепенно, без ограничения, лишения или изтощителни тренировки. 

Мисията ми да помагам на българските жени да осъзнаят колко абсурдни са крайностите в храненето и движението по пътя към по-добра форма, щастие и увереност. Достатъчно дълго наблюдаваме как диетите, прочистванията, детоксите и прекомерните тренировки не дават трайни резултати. Това са остарели методи, които задълбочават неувереността. Те оставят жените разочаровани и без вяра, че отново могат да се чувстват добре в тялото си и да се харесват в дрехите си.

Искам да изградя нова дефиниция за добра форма. Работя за тази цел с помощта на осъзнатите участнички в моите проекти, които постигат трансформация отвътре навън. Провокирам тези жени да преосмислят разбирането си за добра форма – тя не е само начина, по който изглеждаме.

Добрата форма е съчетание от вътрешен мир, уважение към тялото, връзка с природата и пример, който даваме на децата си. Нашите деца нямат нужда от слаби майки, а от силен и уверен пример за подражание.


Няколко любопитни неща, които може би не знаеш за мен:

  • Родена съм на морето – в Несебър, но се чувствам най-добре в планината. Затова в момента живея със семейството си в Габрово.
  • У дома нямаме телевизор и не гледаме новини.
  • Обичам да танцувам, особено на латино-ритми като салса, регетон, бачата и кумбия. Висшето ми образование е бакалавър по хореография на вариететни танци и шоу-програми. Бях измежду първите Зумба-инструктури в България.
  • Харесвам всички храни, но най-обичам да похапвам плодове и зеленчуци направо от градината.
  • Денят ми започва около 5:30 – това е времето, когато се наслаждавам пълноценно на тишината и спокойствието.