fbpx

FuckCalories-Render

   В превода, случва се, заглавието може да отнеме най-много усилия, мащаб, концентрация. За радост загадката липсва при Fuck Calories, което ме спести за много по-интересното от обобщено откровение, което го следва. Пишейки това усещам, че дори можех да оставя заглавието така – и без превод, то си остава петия елемент от книгата, който и да я поеме.

   В допълнение към това очевидно предимство пред много други издания по темата, „Заеби калориите” сияе с поне още две: тя е кратка и безплатна. И безценна, в зависимост от прочита. С радостно закъснение публикувам превода в същата редакция*, в която през м. юни намери място в блога на авторката, д-р Криста Скот-Диксън. Специално допълнение към днешната презентация е оригиналната корица на книгата, която липсва в беге изданието. Приятно четене, споделяне.

   „Заеби калориите” може да изтеглите оттук. (формат .pdf)

   * Fuck Calories – превод на български е редактирана шест и половина пъти. Ще благодаря на онзи или онази, които се съгласят да допринесат с фина проверка на правописа и граматиката, а защо не и с цялостна редакция на текста. Преводи на мексикански испански, словенски, полски и естонски може да намерите тук. На същата страница може да заявите ентусиазъм за превод на още езици.