fbpx

   Скоро попаднах на това изказване на Пол Чек, което отново ме провокира да споделя мисли върху любимата тема “Коя е най-добрата диета?”.

   Повече от всякога, съвременният човек разчита някой друг да му каже кои храни са добри и кои – лоши, с какво, кога и колко да се храни. Безброй книги, предавания, чути-недочути популярни и не-толкова-популярни диети,  специалисти и експерти…

   Ситуацията не е по-различна и в “Здрави заедно” – идвайки в студиото за първи път, над 90% от хората се интересуват от хранителен режим, чрез който бързо и по възможност без усилия да получат желаните резултати.

   Работата ни не включва изготвяне на хранителен режим и това не е случайно. Вместо това се концентрираме върху изграждането на навици и култура на хранене. По този начин много клиенти получават резултатите, които търсят, но не всички. Защо?

   Защото съветите и инструкциите, които човек получава, се налагат отвън и невинаги му помагат да разбере нуждите на тялото си по-добре. Знам го от собствен опит, защото в определен период също мислих, че съм открила златната формула. Благодарение на това осъзнах кога се получават истински, дълготрайни резултати – когато съзреем и разберем, че тялото ни знае най-добре.

   Казват ни как да ядем, но без да се съобразяват със собственитени възможности и предпочитания. Ограничават ни, лишават ни, забраняват ни да живеем. Ако имаме късмет и диетата/режимът е в синхрон с тялото, получаваме резултати. Ако не е – разочарования.

   Собственото ни тяло е единственият най-добър експерт. Колкото по-скоро започнем да се вслушваме в нуждите и съветите му, токова по-добре. Ако се чудите кога можете да го направите, отговорът е: “Сега, веднага!”