fbpx


Една от трансформациите, с които най-много се гордея в работата си, е тази на Даниела. При нея не става въпрос просто за разлика в тялото, а за качествена промяна в навиците, в мисленето и в самовъзприемането. Това е единственият начин да напредваме истински и дълготрайно.

Работя с Даниела дистанционно от 5 години, през които тя се промени невероятно, възприе съвсем различен подход към тренировките. Срещаме се предимно в моментите, в които има нужда да премине на следващото ниво. Всеки път се изумявам с нейния напредък и с неспиращото желание за развитие. Тя е доказателство колко много може да постигне човек, когато намери своята истинска вътрешна мотивация.

Направих това кратко интервю, в което обсъждаме прогреса, препятствията и мотивацията да бъдем по-добри.

Ася: Дани, поздравления за постиженията! Споделяш удовлетворение от факта, че в работата ни заедно си успяла да изградиш стабилни навици в храненето, тренирането, движението. Както и че продължаваш да градиш нови навици. Какво вдъхновява постоянството ти?

Даниела Ненова: Вдъхновява ме това, че в момента някои навици, които мислех за невъзможни да се случат и немислимо да бъдат интегрирани в живота ми, са станали такава неразделна част от ежедневеито, че са незабележими. Като например да заменя утрешното си кафе с чаша топла вода с лимон (вече я пия без лимон, така ми действа по-добре).

Ася: През тези 5 години, кои бяха най-трудните моменти по отношение на храненто, тренирането и възприемането на тялото ти?

Даниела Ненова: Както в храненето, така и в тренировките, най-трудно ми беше да определя своите гранци. Станах алчна за резултати, което доведе след себе си и алчност и към храната. По отношение на тялото – трудността е да приема, когато се усещам по-едра, отколкото си мисля, че трябва да бъда.

Ася: Усещаш ли нужда от подкрепа в усилията си? От кого я получаваш?

Даниела Ненова: В този труден и дълъг процес на себеосъзнаване се случва да се загубя. Стремежът да съм все по-добра ме увлича в някои крайности и тогава идва момент, в който търся Ася. До този момент не съм имала подкрепа или разбиране от друг човек.

 Ася: Кой е най-важният урок, който научи дотук в съвместната ни работа?

Даниела Ненова: Намали темпото! Повече не означава по-добре!

Ася: Какъв е съветът ти за успех към онези, които се стемят към промяната?

Даниела Ненова: За да има успех в подобна програма, човек трябва да е осъзнат, последователен, да не бърза и да не мисли само за резултати, а да се стреми към баланс и да има доверие в ментора си.

Ася: Благодаря ти за споделянето и доверието. Удоволствие е както да те подкрепям и насочвам, така и да уча от теб и твоите препятствия по пътя. Този процес е взаимен. Твоята промяна е пример за това как истинските неща се постигат с малки, но постоянни стъпки в правилната посока.