fbpx

Според теб кое по отношение на храненето е по важно, когато искаме да живеем с по-добра енергия, повече увереност и да се чувстваме добре в тялото си – качество или количество? Запитане, което направих преди няколко седмици показва, че повечето жени считат, че е важно да се увеличи качеството на храната. Но не са малко и тези, които намират, че трябва да се намали количеството.

Опитът ми показва, че увеличим ли качеството, количеството се регулира без да се налага да се ограничава ме и лишаваме.

Да вземем за пример двата вида баница, които държа на снимката.

Тази от баничарницата е приготвена с ниско качествени продукти (бяло брашно, рафинирано олио и нещо подобно на сирене), които повишават рязко кръвната захар, не ни засищат, внасят в тялото ни вредни мазнини, оставят ни с неприятен послевкус и желание за още храна. Да не говорим за това, че обикновено такъв тип храна поглъщаме на крак, без да имаме възможност да я сдъвчим пълноценно.

Домашната баница с овес е от качествени продукти (овесени ядки, кисело мляко, извара, яйца, масло), които ни помагат да поддържаме стабилна кръвна захар, ситост и удовлетвореност часове наред, без да се налага да подтискаме желанието си да похапваме други храни. Особено, ако я комбинираме със зеленчуци и се нахраним на спокойствие, имаме много голям шанс да чуем кога сме се заситили и да спрем на време.

А ти как мислиш? Ще се радвам да споделиш в коментарите или социалните мрежи (Фейсбук/Инстаграм). Не забравяй да ме отбележиш, за да можем да дискутираме.

А вкусната, бърза и лесна рецепта за баница с овес ще намериш тук:

БАНИЦА С ОВЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *