fbpx

Вече четвърта седмица живеем в извънредна ситуация. Прекарвайки необичайно много време у дома, все повече жени започват да се оплакват от:

– често похапване през деня, дори когато всъщност не са гладни;
– хранене от скука;
– неустоими желания за сладко, тестяно или „боклучава храна“.

Други жени споделят, че се чувстват под стрес, изморени и притеснени. В обилното хранене (и пийването) вечер намират успокоение и утеха.

Без значение е дали прилапваме, преяждаме или изпитваме неустоими желания за някаква храна. Липсата на самоконтрол, вината, угризенията и самокритиката ограбват от енергията ни и ни карат да се чувстваме разстроени, недоволни и объркани. Както казва Брене Браун: “Да живееш като твърдиш едно, а правиш друго, е изтощително”.

Искам да знаеш това: Причините да изпитваме неустоими желания (без значение за какво), да преяждаме и да се храним от скука са две. Едната е свързана с физиологията ни, а другата – с емоции, чувства, усещания, мисли.

В следващите статии ще споделя повече по темата. А в събота, 11. април, ще проведа безплатен уебинар на тема „Как да се храним умерено по време на карантината?”.

Ако желаеш да участваш в него, попълни тази кратка анкета – тя ще ми помогне да разбера как бих могла да съм ти най-полезна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *